Perşembe, Mayıs 31

Şey ben yarın sabah 5te İstanbul'a gidiyorum da. Kalın sağlıcakla.

Pazartesi, Mayıs 28

ask kırıntıları

Kimseyi kendinden fazla sevmiceksin. Onun mutluluğu senin mutluluğun oluyo sonra, onsuz herhangi bişeyden zevk alamıyosun, kendi mutluluğun diye bi kavram olmuyo. Varsa yoksa o. Mutsuz etse de katlanıyosun, onun mutsuzluğu senin mutsuzluğun.
Ne kadar seviyorum derse desin sen kadar ince düşünemiyo çünkü. Her şekilde kırılan,üzülen sen oluyosun. Onun tek kısa mesajı incitir hale geliyo.. Tuhaf tuhaf işler hocam ben daha çözemedim.
Umursasın istiyosun sonra,senin düşündüğün kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünsün.. Ama cıks gerçekten olmuyo. Mutlu aşk varsa da mutlu son yoktur demiş adam bişey biliyo da söylüyo. Oluyo sanıyosun kendine benzettin sanıyosun ama senin kadar olamıyo. Ne hissetiğin hakkında en ufak bi fikri yok. Ne kadar incittiğini,hangi bağları kopardığının farkında bile değil. yağ bağları olsun karın kasları olsun Sense sadece gülümsüyosun artık,buruk bi gülümseme. Mutsuzluğa, o tempoya alışıyosun.
Artık derdini anlatmaya bile uğraşmıyosun,düzeltmeye çalışmıyosun. Anlamıyo çünkü, anladım dese de sen gibi hissetmediğinden bi yerde tıkanıyo tabi. 
Tek derdin biraz daha ilgili olması. Olması gerektiği gibi. Ama yetersiz olduğunu anlatamıyosun, ona göre yeterli çünkü, sen gibi hissetmiyo ki.
Sadece iyiyim diyosun en sonunda, hiç bişey yok.. İyi geceler diyosun yatıyosun herşey normalmiş gibi. O ise çoktan uykuya dalmış. 
Ama hala içinde ortaya çıkmaya çalışan bi polyanna var. "benden başka bissürü derdi var, alttan al. öyle demek istemedi, bi anlık dikkatsizliğine geldi, alttan al. seni seviyo, sadece sen gibi düşünceli değil, üzülme. söylediklerine inan, birşey yok diyosa yoktur,üzülme."
İçindeki umut dürtüyo sürekli, anlat anlicaktır o da seviyo seni. Sonra upuzun anlatıyosun bişeyler. O ise geliyo ordaki noktayı niye koydun diyo..
Sen yine inanıyosun, ulaşmaya çalışıyosun,aşk kırıntılarını birleştirmeye eski hale getirmeye uğraşıyosun. Ama yok lan uğraşma işte biliyoruz da konuşuyoruz cınıms.

Kimseyi kendinden fazla sevmiceksin. tamam mı döerin.


hastalık hastası

  Kendimi dinlemekten hasta olcam he. Sonum babanneme benzicek.

Açıklık getireyim.

Cuma günü başlayacak olan İstanbul gezi serüvenim için heyecanlıyım. bilmeyen ahrazdır artık Gecem gündüzüm İstanbul. Havalar da kötüleşti, tek derdim oraya hasta gitmemek. Ve hapşırsam ahaaa! diyorum her seferinde. Bana kalsa şimdiye ölmüştüm. Yok lan hasta falan olduğum yok ama hastalık hastası oldum. Ve yok yeani hiç bi ilaç geçiremedi. Kendi kendime bi hallenmeler ay anam hasta oldum falan demeler ama iyi hissediyorum o.o nazar degmez ve hasta olmazsam merve değilim.


Babannem gibi enaaam ölüyorum moda girdim. Kadın kendi kendini öldürcek he 40 kere diyince misali. Ne demişler kız babanneye oğlan dayıya.

Allah sonumuzu hayretsin babanneciim.

Pazar, Mayıs 27

allah kimseye böyle can sıkıntısı vermesin

  Cuma günü İstanbul'a gidicem nasıl benden son yazılılara çalışmamı bekliyolar anlamıyorum!! İnsan öğrencinin halinden anlar azıcık. Ben oranın hayalini kurmıyım da kim kursun yazık günah. Oldu olcak gezi dönüşü olsaydı da orda çalışsaydım?! ahahaha valla komikti 

Onu bırakın da şimdi abimi düşündüm ve kapı çaldı geldi ya. Bu ara çok fazla oluyo kimi düşünsem bi şekilde karşıma çıkıyo. Allah benle uğraşanların sonunu hayretsin. İnsanüstü güçlerim var benim (6)

konudan konuya nasıl atlanır dalında yüksek iktisas yapıyorum. Tabi öyle bişey varsa. Yani bişeyden kastım "yüksek iktisas" , konudan konuya atlama şeysi var yani şüphesiz.


bu ara da hepimiz biliyoruz ki yazı tipim çok güzel. xoxo.

Cumartesi, Mayıs 26

Hersey daha güzel olabilirdi

İstanbulda yaşasaydım.
  İyi bi yazar olsaydım.
   Ttnet beni küfürbaz yapmasaydı
Trenler bizi uçaklardan daha uzak yerlere götürebilseydi
deniz manzaralı bi  evim olsaydı
Ares daha iyi müzik indirseydi
telefonum kendi kafasına göre fotoğraf çekmeseydi..
     kışın bile her yer kumsal gibi koksaydı.
Karabokta deniz olsaydıı
 alışverişe çıktığımda indirim yakalasaydım
posterlerim Hogwarts'taki tablolar gibi canlı olsaydı

şirinleri görebilseydik
 annem pcde sesi sürekli kulaklığa vermeseydi.
Elflerin soyundan gelseydim
   etrafımda Burhan altintop, Çagatay tarzı tipler olsaydı.
Bakkal Osman Samsun'dan taşınmasaydı..

karabokta 2. el kitap dükkanı olsaydı
kalp kırmanın cezası en az 1 yıldan başlasaydı

balıklar,zürafalar,sincaplar evcil olsaydı ...


Herşey daha güzel olabilirdi!


ama ama ama..

  

Çarşamba, Mayıs 23

Blogger vs Tumblr

tumblr a karşı bu savaşta bloggerın safındayım.


   Sevmiyorum. Hayır seviyorum, tumblrda dolaşmak gerçekten eğlenceli. 
Ama blogger daha çok anne gibi, tumblr ergen çocuğu.
Blogger sükunet içinde bi ev, tumblr partiler yapılan klüp.
Blogger saygın bi  Türk ailesi, tumblr Amerikan aile yapısı.
Blogger emekçi, tumblr baba parası yiyen.
Blogger bi dost, tumblr bi arkadaştan fazlası değil.
Blogger derin saygı duyulan emekli öğretmen, tumblr yeni atanan öğretmen.
Blogger Metallica, tumblr Dark Angel.
Blogger sade-kakao dondurma, tumblr karışık.
Blogger eski şarkılar, tumblr hit parçalar.
Blogger gazete,dergi,ansiklopedi; tumblr internet.
Blogger daha içten bi aile, tumblr coolluk yarışı.
En önemlisi Blogger bi Alex ama tumblr bi Alex değil!

Kısa ve öz

Sevgilimi herhangi bi sitede takip eden kızların yeri bende ayrı.



Resimde olduğu gibi "gözümde" değeriniz o.

Bulduğum bişeyi de paylaşarak konuya açıklık getirmek isterim,

Salı, Mayıs 22

canlarım benim ya!

   Erkekler derdiniz ne? Sakinim ben anlatın derdiniz ne!!! Niye böylesine ayran gönüllüsünüz, vurdumduymazsınız, laftan anlamazsınız, maymun iştahlısınız, şıpsevdisiniz, . ... , artistsiniz, umursamazsınız...

 Bi insan birinin 2 hafta peşinden koşup, kendine inandırıp, ağır romantik davranıp sevgili olduktan 2 gün sonra 180 derece döner mi ya?! Çocuk 15 karakterden yukarı mesaj atmıyo. Sıçıyım sizin aşkınıza meşkinize. Derdiniz ne, ne tür canlılarsınız acı vermekten mi hoşalanıyosunuz kafanız doğuştan mı iyi anlamadım. Başıma gelse vururdum vurur!! Sen dengesizsen ben daha dengesizim sen deliysen ben zırdeliyim tamam mı burda kuralları ben koyarım. Oldu olcak soruları da ben sorarım. Salak manyak aptal inek. ibne. Bir taneniz de farklı olsun be. Dereyi geçene kadar ayıya dayı dersiniz hatta dayıcım. Lan ya size katlanıyoruz bi de yok efendim küfreden kızlar iticiymiş de oymuş da buymuş. Yapana değil yaptırana!!! Bi ttnet bi erkekler zaten. İnsanı küfürbaz yaparsınız be. Azmettirmekten müebbet hapse layıksınız be. Çok sinirlendim feminist duygularım tavan yaptı. ABV!


Sevgilimi tenzih etmeden edemiicim, sözlerim başkalarına.


Bu arada kısır yapıyım mı?

Anne bana yemek yapmayı öğret!

  Böyle konular açıldığında pilav yapıyım mııı? kısır yapıyım mıı? ya salata? demekten bana sıkıntı geldi he. çevremdekilere yazıktır günahtır. Annem bana öğretti de ben mi dinlemedim he:( 3-4 tane tüp patlamış suçlu ben oldum çıktım! Yaşın yanında kuru da yandı yeani.
 Tamam azıcık unutkan olabilirim, ocakta bişeyler unutmuşluğum yakmışlığım var ama evi mi yaktık ya!! Ufacık tavanın lafı mı olur anneciiim. Ben alırım sana yenisinii?! hahaha komiktii bu. 
  Yazın öğrenicem ya kafaya koydum baklavaya kadar yolu var. Sevgimi katıcam onlara böyle.. Çok film izlemedim yea gerçekten çok sıkılıyorum yemek yapmak eğlenceli deniyo, biz öyle duyduk o.0
  Sınıf arkadaşımın tarif defteri var olm yaa:( Benim de olsun, harry potterın bulduğu snapein olan, üzerinde püf noktalar yazan bi kitap olsun. ya da defter işte. Ayy çok şeker! Cevizi kırmiican ezicen ezicen suyu öyle çıkar onun!! yazar harry pottera takmış durumda.

Onu bunu bırakın da size kısır yapıyım mıı? 
 

Pazar, Mayıs 20

Röportaj mimi seysi

   İdolüm olan bloggerlardan Sade ve Derin(Deeptone) beni mimlemiş. Bekletmek olmaz hemen röportaj teklifini kabul ediyorum.. :P

1-Blog deyince aklına ne geliyor?

Blog deyince aklıma özel şeyler geliyo. Daha içten,samimi bizden bişeyler geliyo,içim ısınıyo.


2- Sence bloglarda en fazla ne paylaşılıyor?


Kesinlikle özel hayat. En azından takip ettiğim bloggerların çoğu bunu paylaşıyor.

3- Paylaşımda bir sınır olmalı mı?

Tabi ki olmamalı. Bazılarından rahatsız olduğum apaçık ama girmek zorunda değilim,girmiyorum ve sorun ortadan kalkıyo. İçinden ne geliyosa yazsın kime ne?!

4- Sence neyi paylaşırsa bi insan aşırıya kaçmış olur?

Aile hayatı, özel meseleler.


5- Blog yazsaydın ismi ne olurdu ve hangi konularda yazardın?

Hö?! olm ben mi yanlış biliyorum içinde olduğum şey blogum değil mi o.o kitaplar veya müzik hakkında yazmayı seviyorum. bir de günlük yaşamımdaki sorunları yüzleri gülümseterek yazmayı seviyorum(ne kadar başarabiliyorsam) spor hakkında yazmayı isterdim bi voleybolcu olarak. ama gel gör ki işin teknik,kültür değil uygulama kısmındayım.

6- Benim blog yazarlığım hakkında ne düşünüyorsun?

Deeptone. İdolsün ne diyelim başka? Üslubun,değindiğin konular harika.


7- Blogumu takip ediyor musun? İtiraf et:)

Deeptone yazışını gerçekten çok beğeniyorum ama bazı yazılarını gerçekten uzun buluyorum ve beni aşıyolar ve hızına yetişemiyorum bu yüzden mutlaka kaçırdıklarım oluyor:)

8- Bloguma 10 üzerinden kaç puan verirsin ve gelecek için bana tavsiyelerin neler?

10 vermeliyim tabiki. Haşa bana mı kalmış amma bu kadar sık yazman.. Azıcık bekle de yazdıklarını sindirelim,o kadar basit yazmıyorsun çünkü:)


Deeptone senin hakkımdaki düşüncelerini yorumda görürsem mutlu olurum:)

Mimlediklerim:

Çıplakayaklıdüşes.
Audreyhatun.
Googhan.
Domattez.
Obirevoğlanı.
Gurbuztambircanavaaar.
Kırmızıbaşlıklıpolyanna.
Lahanacini.
TavşanHeidi.
Rapunzelice.

Cumartesi, Mayıs 19

'üstad

 Bu videoyu izleyip, hala Hayko Cepkin'i sevmeyen insanları samimi bulmuyorum.

Bir resmin kalmış bende, tam ortadan yırtılmış
Hani siyah kazaklı, biliyorsun değil mi?
Gözlerimden süzülen birkaç damla anıda
Senin sıcaklığın var, anlıyorsun değil mi?

hayat bu aralar sadece okudugum kitaplar

   Beni hem o kadar ağlatan hem de mutlu eden zevk veren tek şey kitaplarım. Kristin Hannah'a gittikçe aşık oluyorum. Kadın tam benlik yazıyor arkadaş.

Ateşböceği Yolu o kadar içimi ısıtan bi kitaptı ki. Son 100 sayfasında ağladığım gerçeği bi yana dursun kadına hayran kaldım. Okuduğum ilk kitabıydı. Yeri ayrı o yüzden.

Ondan sonra Gerçek Renkler'i okudum. Annelerine acı çektiren ergen çocuklardan nefret ettim. Ama o da harikaydı yaa. Kurgu mükemmeldi. Son 20 sayfasında yüzümü güldürdü sadece ama fena bağlanmıştım ona.

Gece Yolu'nu geçen hafta okudum. Kadın resmen idolüm artık. Son sayfalarda mutluluk yakalandı. İlk 50 sayfasında ağladım. Kitaplar beni  gerçekten çok etkiliyo ama o kadar sürükleyici ki.

Kış Bahçesi'ni bitirmek üzereyim. Yine bambaşka bi kurgu. Bunda daha değişik şeyler hissettim, daha derin. Hayranlığım daha da arttı.

      Bu kitapları paylaşamıyorum ama okuyun abi, daha çok tavsiye edemezdim. Sevin bunları alın evde besleyin. Bitmesin diye okumaya kıyamadığım kitaplardan oldular.

 

Ve internette gezinirken bunlara da rastladım. İstiyorum siziii!!!

Cuma, Mayıs 18

benim minik kitaplıgımm

seni var ya ilerde çokçokçok kocaman yapıcam!

Istanbul sadece bi sehir degil

Neden değil? O benim yakışıklı sevgilim. Yıllardır hasret çektiğim,hayallerini kurduğum sevgilim. Herhangi bi şehir değil o...

İstanbul'da doğan,yaşayan ve onu sevmeyen insanları samimi bulmuyorum ben. Hiç mi bişeyler hissettirmiyo sana Dolmabahçe,Topkapı.. Bütün bu güzelliklerin yaşadığın şehirde bulunması? Başka şehirde olup oranın hasretini çeken insanların olması?

İstanbul'da kötü insanların bulunmasında,bissürü suçun işlenmesinde o'nun suçu ne anlamam. İstanbul'u masumiyetinden uzaklaştıran "pis bi şehir" yapan kim.. Onun değerini bilmeyenler. İstanbul'a kavuştuğumda hepinizi bulacam olum!!

İstanbul'un kötü yüzlerine de razıyım ben. Pahalıymış,kalabalıkmış,trafiğiymiş.. Galata Kulesine bi kere çıkıp ordan o harikulade görünüşe daldığımda bunların hiç bi önemi kalmicak ki. Veya Pierre Loti'den..

O kadar güzelsin ki gözümde kalbimde o kadar yüksek bi yerdesin ki. "Sadece bi şehir" değilsin ki..

Bekle beni bebeğiiim! 3 gün kavuşucaz sonra uzun bi ayrılık daha yaşicaz ama asla vazgeçmicem senden. Her yerini didik didik edicem.. "Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer"ken basmadığım toprağın kalmicak benim Aziz İstanbul!

Istanbul..

   İstanbul'a gidiyorum!! 1buçuk yıl oldu... Bu sefer 3 gün ordayım. En yakın arkadaşımla. Tabi okul gezisi ama kimse umrumda olmayacağından.. Her yeri gezicez.. O kadar heyecanlıyım ki. 1-2-3 haziran. Az kaldı. Yazılılar umrumda değil. Ya tamam topkapı, panaroma 1453 filan gezicez ama şöyle söyliyim son gün 7den 9a kadar İstiklal'de serbestiz!!! bu kadar diyorum.

İstanbul'da uykuya dalıcam sabah gözümü açtığımda İstanbul'da olucam.. 1-2 yıl sonra ancak gerçekleşebilecek hayallerimi bikaç günlüğüne de olsa yaşayacağımm.. Allahım o kadar heyecanlıyım ki o kadar mutluyum ki babamın sevgilimi öğrenmesi bile umrumda değil!! İstanbulll... Bi daha geri falan dönmek istemiyorum beni orda kaybetsinleer.. 4897983842 tane fotoğraf çekmeyen adi olsun:DD

Boğaza karşı simit-çay yapmak istiyorum fazla bişey değil ya. Ağlayabilirim her an mutluluktan!!

İstanbul sana çok aşığım ben. Başumu kaplayan posterlerin,her yerde yazan adın,arkadaşlarımın aldığı içinde sen olan hediyeler falan yetmiyo artık. Seni istiyorum, seni yaşamak istiyorumm.. Sen de seviceksin beni. Asla kopmiicam senden hep ilk günkü gibi hayranlık duyucam.. Seni bu kadar seven birini kabul edersin sanırım dışlamazsın beni? Kız Kulesi'yle dertleşirim ben gerekirse,martıları doyururum.. Yeter ki mutlu olalım beraber, içine al beni. Kötü yüzlerini gösterme bana, trafiğine razıyım. Sesimi bile çıkartmam denizine giremesem de. 

Salı, Mayıs 1

"Versatile Blogger" Ödülleri


      Sayın basın mensupları sevgili punk kardeşlerim hooşşgeldiniiz! (Bkz:panik-lazım) Huzurlarınızdaaa...

Bana bloggerlığı sevdiren, güldürürken sadece güldüren, düşündürürken ağlatan... ?!!! Şey işte gülmek güzeldir güldürenler güzeldir. Blog güldürmelidir.. ?!?! yöö hiç de değil. Bak mesela Deeptone "Sade ve Derin" öyle şeyler yazar ki gülmezsin ama hayran olursun bakakalırsın. O blog dünyeasini sevmem de teşvik olmamda önemli bi yardımcı. Teşekkürler türkiye.

1. Ödül vercekmişim, ben(nihahaha) 9 kişiye. End dı versatile gos tuuu..










2. Ödül alanlara haber vermek gerekir tabisi.

3.Kendimle ilgili herhangi 7 bilgi.. Sıkı durun.
  • Yeni telefon aldım ve sarjı az gidiyo olm lan:(
  • Twitterda çoğu zaman isyankar olan ben bi ara sevmediğim laf ettiğim şeyleri yapmak istiyorum. Sonradan hoş geliyolar:(
  • Gri benim bebeğim.
  • Kinciyim.
  • Sevdim mi tam severim ajsdhsa:D
  • Sevgilim olduğunu ailemden saklıyorum.
  • Blogger idollerim var:)
4. Bize ödül veren kişiye teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz, Deeptone sen benim bebeğimsin, çok teşekkür ederim gerçekten:)

5. Versatile Blogger Award logosunu sayfaya eklemek leazımdır.